Högsommar

Vi är nu några dagar in i augusti, vilket betyder väldigt arbetsintensiv period på i princip alla Alelamm-fronter. Lammen är avskilda från tackorna. Till veckan som kommer skickar vi första omgången med slakt till slakteriet. Mönstring, det vill säga arbetet med urval av vilka tacklamm som i slutändan ska sparas till avel, påbörjas. Planering och förberedelser inför årets höstmarknad i Boden är i fullgång. Skördedagarna, som i år dessutom firar 30 år, går av stapeln fredag 23:e  till söndag 25:e augusti. Produkter är därmed på tillverkning inför denna härliga helg. Förutom en massa goa charkvaror tar vi även med oss skinn i alla möjliga olika färger och former. Hoppas vi ses på plats!

Vad gäller försäljning är det som ligger närmast i tiden en REKO-ring i Sunderbyn nu på torsdag 8/8. Går fortfarande fint att beställa produkter. Sök upp gruppen REKO Luleå-Boden på Facebook och gör era val. Så enkelt och smidigt!

I övrigt trillar det titt som tätt in beställningar på lammlådor. Vi säljer grundstyckat lamm under i princip hela hösten. Eran beställning gör ni enklast via hemsidan, mail eller sms.

Att flytta får på sommaren är vardagsjobb för en vallhund.
Våran Stina älskar att vara med oss ute i fält, vare sig det gäller att titta till fåren, stängsla nya hagar eller jobba med djuren.
Här står att skilja av lammen från tackorna på dagsschemat. Kan verka sorgligt, men är helt naturligt för djuren. Tackorna tycker ofta det är ganska skönt att bli av med de efterhängsamma ”tonårslammen” och lammen är så stora att de behöver inte sina mödrar längre.
Nu ska lammen växa och förhoppningsvis öka så pass mycket i vikt att de med 14 dagars intervaller faller in i slaktplaneringen. Ni kan tro det går mycket bete den här tiden på året!
Vi har även hunnit med vår årliga sommarträff med Fåravelsföreningen i Norrbotten. Alltid lika trevligt och lärorikt att träffa nya och gamla bekantskaper och prata får en hel dag! 🙂 I år besökte vi familjen Edelbro som driver Råtjärnsgården utanför Luleå. På gården finns både får och nöt av rasen Dexter. Som sagt, mycket intressant.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *