Regn & rusk

Det blåser upp till riktigt regn- och rusk väder i veckan och därmed skönt att ha tackorna och avelsbaggarna installade i fårhuset. Precis som förra året har det varit en lång betessäsong och visserligen upplever vi inget rekordår gällande slaktvikter mm, mer ett typ vanligt ”normalår”, men vi känner oss nöjda. Foder har vi också så vi klarar oss i vinter, vilket alltid känns lika skönt när man vet att man har den biten fixad. En omgång med slakt återstår innan vi stänger lammlådebutiken för i år, så vill man ha sitt lokala lamm nu i höst, bör man höra av sig snarast. Vi tar helst emot bokningar via mail, hemsidan eller sms.

I övrigt på farmen ägnas större delen av tiden åt till att förbereda inför vintern. Hagar ska tas ner och fraktas hem till vinterförvaring, fåren ska klippas, däck ska bytas på fordon och så vidare. Än är det mycket som ska fixas och trixas med, men så fort allt höstligt är avklarat kan vi pusta ut i en vecka eller två och så smått börja förbereda oss för årets julmarknader. I år har jag åtminstone två stycken planerade i sikte, vilket känns superkul! Mer info kommer senare.

Baggarna Carl, Neymar och Steph har fått komma hem till sin vinterlya, Snart får de även bekanta sig med gårdens nykomling.
Aaa, så skönt att vara hemma på gården igen efter månader ute på betesfälten. Snart ska pälsen av så ny fin ull hinner växa fram innan vintern.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *